Hotstone Massage is een massage met warme stenen. De stenen die hiervoor gebruikt worden zijn basaltstenen, dit is gestolde lava uit vulkanen. Ze komen uit zee of stromende rivieren in vulkanische gebieden en hebben hun vorm gekregen door stromend water of door schuren op de zanderige zeebodem.
De hotstone massage komt voort uit eeuwenoude tradities. De indianen, Inca's, Maori's en vele andere culturen gebruikten hete en koude stenen voor allerlei lichamelijke kwalen. De Grieken en Romeinen gebruikten in hun badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. In Amerika is de therapie herontdekt en verder ontwikkeld door Mary Nelson.

Vr de massage worden de stenen opgewarmd door ze in water met een temperatuur tussen de 40 en 50 graden te leggen. De stenen werken als radiators , ze slaan warmte op en dragen het over naar het lichaam. De warmte dringt tot ca 3-4 cm door in het spierweefsel. De bloedcirculatie en ook het lymfesysteem worden geactiveerd. Hierdoor kan een behandeling met warme stenen ontgiftend, afvoerend, pijnverlichtend, stressverlichtend en ontspannend werken.
Hotstone massage is een intense warmte massage. Er wordt zowel met de handen als met de stenen gemasseerd, er wordt een verwarmde basisolie gebruikt met hierin enkele druppels etherische olie (den, lavendel, geranium of eucalyptus). De massage heeft een diepe en ontspannende werking, brengt het lichaam in balans en activeert het zelfgenezende vermogen van het lichaam.

Kortom een weldaad voor lichaam en geest!                                 

Prijs   45,00
plus infraroodcabine 52,00
2010  All rights reserved tiptop
ht  Toppunt van Relaxen
Startpagina
Behandelingen
Infraroodcabine
Massages
Producten
Contact
Hotstonemassage